четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Призванието не се намира, а се създава

Да преследваш мечтите си, да живееш пълноценно и да се радваш на успехи звучи наистина примамливо. На колко от вас са казвали, че ако намерите страстта си, нещото, което наистина искате да правите, задължително ще се увенчаете с успех? Щеше да е хубаво по някакъв начин да знаехте за какво сте предопределени и да бяхте сигурни, че точно по този път трябва поемете.

За повечето от вас обаче това, с което се занимават в момента, не е нещото, което навремето са си представяли, че ще правят, а е чиста случайност. Познах ли? По някакво стечение на обстоятелствата сте попаднали в сегашното си поле на действие и то може би ви харесва не по-малкото от нещата, които сте си мислили, че ще вършите като дете. Въпросът тук не е да намерите призванието си, а да го създадете.

Обръщам се към тези от вас, които се чувстват изгубени в работата, която вършат в момента и си се представят някъде другаде. Предполагам си имате някакви критерии какво искате да правите, къде искате да сте в живота и т.н. Това е хубаво нещо, но дали пък не се ограничавате твърде много? Вие в момента търсите нещото, което сте си наумили и за вас то е мечтаната работа. Така не давате шанс на никоя друга работа да ви се хареса. Какво казах, вие сами създавате призванието си и ковете бъдещата си професия.

Разбрахте ли какво имам предвид? Призванието не ви чака някъде там, вие сами го създавате в процеса си на развитие. То дори може да е непозната досега професия, в която вие да сте пионер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар