събота, 28 февруари 2015 г.

Най-хубаво е в България!

Къде ти Запад, къде ти Америка? Защо ни е да живеем по правила и да следваме стриктна дисциплина, като в България си ни е далеч по-добре, отколкото навсякъде другаде по света.

Само у нас си можем да се движим свободно - и като пешеходци, и като шофьори. Ходейки на разходка или бързайки за някъде, можем спокойно да си газим по тревните площи, правейки преки пътеки, можем набързо да пресичаме на червено, да вървим върху вело алеите и ако кошчето за боклук е твърде далече от нас, нищо не ни пречи за удобство да пуснем боклука си на земята. Нали след това спретнати лелки почистват!

Автомобилите у нас могат да се движат преспокойно с превишена скорост, когато се страхуваме, че може да закъснеем, ако ни очакват по спешност. Не е задължително спирането на пешеходни пътеки или намаляване на скоростта, ако има локва близо до автобусна спирка. Ако евентуално извършим нарушение, можем лесно да се разберем със спрелия ни полицай като за изпроводяк му дадем по един ваучер от БНБ - та да се почерпи човека за наше здраве.

Родните улици са богати на реки, кладенци и езера. Ако се изцапате, винаги можете да си измиете краката по път. А най-голямата атракция за туристите са популярните "плочки-изненадки", които разведряват деня им, като свежо ги изплискват до коленете с вода.

България е рай за уличните и домашните кучета. Освен че се разхождат, където пожелаят, могат и да си вършат работата, където им е удобно, без някой служител на реда да заплашва унизително стопанина да мине и прибере отпадъка в пликче.

Най-мили са ми кварталните киоски.  Икономиката на България позволява на дребния и средния търговец да се замогне бързо, като му предлага редица данъчни облекчения. Където и доколкото собственикът прецени, може да издава или не касова бележка. Така държавата осигурява бързо и сигурно израстване на бизнеса.

България е единствената страна, която ти разрешава да си правиш каквото си искаш. Да ходиш, където и както си пожелаеш, да казваш каквото ти е на уста, да влизаш в контакт с всеки, с когото намериш за добре, да развиваш бизнеса си, следвайки собствена схема. Свободията е пълна. За какво ни е изобщо да се местим на Запад. Вижте какво ни е хубаво тук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар