петък, 20 декември 2019 г.

8 стъпки, за да подобрите живота си и да намерите щастие, част първа

Наскоро повдигнах въпроса за щастието - вероятно и преди съм го правил.Миналия път бяха малко абстрактни разсъждения. Днес искам да продължа темата с малко по-приложими разсъждения и съвети.

Щастието започва вас самите и с тези около нас, затова трябва да търсим здравословен и положителен кръг, за да избегнем негативните мисли.

Как можем да намерим щастие? Възможността да напреднем в живота си и да създадем по-задоволителна реалност изисква преди всичко две измерения: лична отговорност и ангажираност.

Следователно, макар да е вярно, че никой никога не ни е научил какви инструменти или психически подходи са ни необходими, за да генерираме положителна промяна в ежедневието си, трябва да отбележим, че всички можем да го постигнем.

В крайна сметка щастието е нещо, което надхвърля поредица от материални измерения. Благосъстоянието и удовлетворението всъщност са записани чрез много прости практики, които са на разположение на всички нас.

Ето осем стратегии.

1. Ако искате да намерите щастие, научете се да се чувствате добре в собствената си кожа

Когато се погледнете в огледалото, какво виждате? Нямаме предвид физическия ви вид. Говорим за вашето самочувствие, визията, която имате за това, което правите, за това, което сте постигнали, за състоянието на вашите нужди, за вашите стремежи, за това дали има баланс между вашите стремежи и това, което сте постигнали.

Понякога, колкото и да се стараем, не се чувстваме добре в собствената си кожа. Личното удовлетворение, идеята ни за нас самите и онази психологическа и емоционална тъкан, която изгражда нашата идентичност, трябва винаги да са в добро състояние, за да намерим щастие.

Първата стъпка е да сте доволни от човека, който сте, за да започнете да се наслаждавате на това, което ви заобикаля.

2. Поставете си цели

Целите ни обект на прицел в нашия житейски проект. Нещо повече, наличието на ясни приоритети и поставяне на цели в ежедневието ни позволява да открием онази мотивация, която ни кара да ставаме всяка сутрин.

Помнете, че сте господар на собствения си живот, на съдбата си, на действията си. Не се страхувайте от това, което хората ще кажат. Ако вашите действия и техните резултати ви дават енергия и ви вълнуват, борете се за тях.

Да намерим щастие означава да завладяваме мечтите и целите си ден след ден, така че нека оставим настрана страховете си и да работим ежедневно за тези цели.

3. Щастието е отговорност

Намирането на щастие не е трудна задача. Понякога е необходимо да се сбогувате с определени неща (и хора), за да намерите тази хармония, където мечтите и постиженията се съчетават. Трябва да се отдадете изцяло на това търсене. Без дисонанс, без да се подчинявате на плановете на други хора и без да угаждате на стремежи, които не са ваши.

Важно е да вземете предвид, че подобряването на вашата реалност означава да сте смели, да правите промени, да правите големи стъпки в ключови моменти. Ето защо, за да избегнете по-късна неудовлетвореност, жизненоважно е да поемете отговорност за проектирането на живота, който искате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар