четвъртък, 20 декември 2012 г.

Под Прикритие – страхотен български сериал









От известно време съм страхотен фен на една българска продукция – „Под Прикритие“  на режисьорите Димитър Митовски, Виктор Божинов и Димитър Гочев.  Преди да видя този сериал, не си и помислях да гледам някой друг български – всички бяха направо отчайващи откъм сценарий и актьори. По-добро впечатление ми беше направил и „Стъклен дом“, с който почнаха по долу горе едно и също време, но само докрая на първи сезон.

В „Под прикритие“ виждам един уникален подбор на актьори – има както по-известни лица като Захари Бахаров, така и истински бисери в киното, които обаче до момента не са били известни на нашата публика – като Михаил Билалов, Мариан Вълев, Александър Сано и други, които обаче бързо спечелиха сърцата и умовете на хората. Куката, например, е един от култовите герой, чиито реплики и автентичен танц ще сепомнят дълго. Разбира се, има известни спорове, доколко адекватен  е избора на Ивайло Захариев за главната роля, предвид това, че е прекалено миловиден, но и той се справя сравнително добре.

Сценарият на сериала също е уникално добър за родното кино. Предават се, макар и с други персонажи и в други времена, реалните истории и случки на българската мафия. Правата за излъчване на „Под прикритие“ са вече продадени на компании от САЩ, Латинска Америка, Китай, Германия, Франция, Великобритания и други, което служи да покаже, че сериалът е качествен и е оценен не само на родна земя, но и на много места по света.
Вие гледате ли този сериал и какво е мнението ви за него?

Няма коментари:

Публикуване на коментар