вторник, 18 ноември 2014 г.

Няколко думи за Кобрата

Вчера попаднах на запис в социалните мрежи за видео споделяне (нали така се водят вече Vbox и YouTube) на една много "разбираща" нашата общественичка, няма да й споменавам името, че ще стане неудобно, която заедно с цяло студио "умници" обсъждаха развоя на боксовия мач на годината - Кубрат Пулев и Владимир Кличко. За загубата на Пулев бяха изтъкнати всякакви причини, като се наблегна и на видиш ли ниско образование, ниска култура, нисък интелект. В момента, в който чух това всичко в мен спря възмутено да тупти!

Не зная с какви очи известни личности се изказват така неподготвени по телевизията, с толкова популистки насочени реплики, които толкова грозно оронват престижа на един български спортист, когото цяла България обича и с когото народа ни се гордее. Кога последно сме имали толкова изявени лица като Кубрат Пулев, Григор Димитров, Димитър Бербатов, които са известни по цял свят и прославят с постиженията си страната ни. Но ние българите явно сме единствените без всякакви националистични чувства и ако някой от любимците ни не се представи по очаквания начин, сме склонни дори да се отречем от него. Не случайно, по мое мнение, Бербатов напусна националния ни отбор...

А относно дългоочаквания боксов мач: дали съревнованието Пулев-Кличко мина според очакванията? За мен ДА. Един наистина интелигентен човек веднага след като види годините опит, срещите на ринга и ръста и теглото на двамата ще заключи логичното - че Кличко ще победи. Кобрата има зад гърба си 33 години с 20 победи от 21 мача, а Владимир Кличко е на 38 и от 66 мача има 63 победи, 53 от които са нокаут.

В този ред на мисли, смятам, че представянето на Кубрат Пулев е не само блестящо, но и велико. Получил признание като един от изявените боксьори, справил се с немалко сериозни противници, той е сред отличниците на родния бокс.  А победата срещу такъв зрял противник като Кличко може би ще дойде с повече опит и след малко повече време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар