петък, 7 ноември 2014 г.

Не ни потръгна при големи, разчитаме на децата

Честно казано, аз лично не разбрах какво ни отказа от конкурса Евровизия. Дали се разсърдихме, че последните две-три години песента ни дори не се класира за Финала, или се заформи скандал за геополитически вот, високи такси за участие??? Не съм информиран, тъй като медиите си пишат каквото си искат, така че не мога да коментирам.

Ако е първото обаче, имам какво да кажа. Толкова ли е трудно наша песен да се класира на финал? Мисля, че отговорът тук се крие в някои критери при оценка на една песен от публиката. Колкото и да не ни харесва истината е, че последните години изпращахме песни, които с нищо не привличаха вниманието - или ни липсваше хориография, или не показвахме идеята. Досега сме изпращали и няколко песни с звучене, което наподобяваше и миналогодишните победители. А идеята на Евровизия е да се наблегне на декора, да се изпрати едно социално послание, което да докосне публиката. Какво от това, че Софи Маринова изпя песента си блестящо, като текстът не достигна до публиката а сцената остана празна. Какво като Поли Генова направи рок постановка, като пак липсваха гълъбите, инатът, който да покажем на Европа. Английските ни изпълнения пък не бяха с нищо грабващи. Просто хубава песен, с пеещ изпълнител, която да ни представи достойно. И какво?

На такива конкурси се помни само първият. А при наличието на множество добри песни финалното гласуване е от най-голямо значение. Песента трябва да е или с оригинална, невиждана досега постановка, или да изпрати социално послание, което да разтърси зрителите и слушателите.  

Тази година, след като се отказахме да продължим да творим, защото според мен това е причината, за Евровизия за възрастни (явно не умеем да губим!) прехвърлихме надеждите си си в детската Евровизия. Подготвили сме силно трио, което според мен ще изпъкне, защото децата ни притежават наистина затрогващ талант - блестяща за възрастта си малка певица и двама изключително надарени на пианото близнаци. Нещо, с което ще можем да направим впечатление на публиката. Очакваме големия финал на 15 ноември, малко преди мача Кобрата-Кличко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар